Skeeler- en Wielerclub Twenterand heeft een gift van 5.000 euro ontvangen van het NAM Donatieprogramma. Het geld is bestemd voor het vervangen van de bovenlaag van de skeelerbaan aan de Geesterenseweg in Vriezenveen.

Met de gift zijn de kosten nog niet gedekt; voor de renovatie is in totaal 60.000 euro nodig. De betrokken clubs, naast de SWC Twenterand is dat baaneigenaar IJsclub De Eendracht, hebben inmiddels wel een groot deel van het geld bij elkaar gekregen. De clubs verwachten deze maand het financiële plaatje rond te krijgen.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in  de regio waar ze actief zijn. Met het NAM Donatieprogramma worden vele lokale initiatieven die bijdragen aan de samenleving ondersteund.

De skeelerclub past prima binnen de criteria van het donatieprogramma: er is niet alleen veel aandacht voor de jeugd, maar ook wordt veel gedaan om mensen op latere leeftijd aan het sporten te krijgen en te houden. Ook de maatschappelijke betrokkenheid is groot met jaarlijkse acties voor goede doelen.