Bij de start van het nieuwe wielerseizoen, begint ook een nieuwe fietsgroep. Deze zogenoemde C-rijders fietsen met een maximale gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Het bestuur van SWCT hoopt hiermee de groep leden die nu niet in clubverband fietst weer meer bij de vereniging te betrekken.
Dat mensen niet meer meerijden in de A- of B-groep kan meerdere redenen hebben, vertelt bestuurslid André Schoemaker. Voor een deel van de leden ligt de gemiddelde snelheid in die groepen te hoog. Zij willen liever in een wat rustiger tempo fietsen.
De nieuwe C-groep biedt ze de mogelijkheid dat in groeps- en verenigingsverband te doen, waarbij ze tevens via de wielersportbond NTFU verzekerd zijn. Wat de gemiddelde snelheid is, tijdens het fietsen bepalen de deelnemers zelf in overleg met de voorrijder, maar het maximale is 25 kilometer per uur, met een mogelijke uitloop naar 27 kilometer per uur.
Met de nieuwe C-groep hoopt het bestuur ook nieuwe leden aan te trekken. Voor ‘beginnende’ fietsers is het een prima gelegenheid om met deze tak van sport kennis te maken.
Ook nieuw is dat er in het nieuwe seizoen niet alleen op de dinsdag- en donderdagavond, maar ook op de zaterdagmiddag in clubverband gefietst kan worden. Dat geldt zowel voor de A- en B-, als voor de C-rijders.
Het nieuwe seizoen voor de race-fietsers begint op 31 maart.
Wie interesse heeft om deel te nemen in de C-groep kan zich aanmelden via de website: info@swct.nl.
Voor nieuwe leden is het ook mogelijk eerst via de NTFU site (start2bike) aan te melden.
Er is een informatieavond waarbij belangstellenden worden uitgenodigd, deze wordt gehouden op 24 februari om 20.00 uur in het Wapen van Vriezenveen