Lidmaatschap

Skeeler- & wielerclub Twenterand

Je kunt bij onze vereniging lid zijn van zowel de wielerclub als de skeelerclub, maar ook alleen van één van beide verenigingen. Je moet je voor beide apart aanmelden via het inschrijvingsformulier.

Skeelerclub

Om lid van de skeelerclub te worden moet je het lidmaatschapsformulier hebben ingevuld en ondertekend. Je bent daarmee ook meteen lid van de KNSB en daarmee verzekerd tijdens de trainingen. De contributie is inclusief de entree voor de skeelerbaan. Het lidmaatschap loopt gelijk met de KNSB van januari t/m december van elk kalenderjaar. De contributie bedraagt:

 • 78,00 euro per jaar voor volwassen leden ( vanaf 16 jaar)
 • 37,50 euro per jaar voor jeugdleden
 • (2e en volgende kinderen van één gezin betalen 15,00 euro)
  • 12,50 euro voor donateurs
  • 30,00 euro per jaar voor 65+ leden
  • 37,50 euro voor cursisten
 • (wordt je daarna lid, dan betaal je 37,50 voor de rest van het seizoen).

Wielerclub

Om lid te worden moet je het lidmaatschapsformulier hebben ingevuld en ondertekend. Bij de wielerclub ben je dan meteen ook lid van de NTFU, de overkoepelende bond, waardoor ook je fiets verzekerd is. Je ontvangt ook een pasje, waarmee je met korting kunt meedoen aan toertochten. Het lidmaatschap loopt gelijk met de NTFU, van januari t/m december van elk kalenderjaar. De contributie bedraagt:

 • 62,50 euro per jaar voor alle leden
 • 25,00 euro per jaar, als je, via een andere vereniging, al lid bent van de NTFU
 • Wordt je later in het jaar lid, dan kun je voor €29,00 vanaf 1 september tot december van het nieuwe jaar lid worden. Je moet dan het jaar erop wel lid blijven
  Tijdelijk ivm de coronasituatie heeft de NTFU besloten dat dit tarief vanaf 1 augustus geldt ipv vanaf 1 september

Innen van de contributie

De contributie wordt eenmaal per jaar geïnd via automatische incasso. Door ondertekening van het inschrijvingsformulier geef je de club de machtiging de contributie automatisch af te schrijven. Dit zal zo veel mogelijk in één bedrag gebeuren. Als er meer dan één lidmaatschap van dezelfde bankrekening wordt betaald, kan het zijn dat het bedrag hoger wordt dan het maximumbedrag dat we als vereniging in één keer mogen afschrijven. Er zal dan een tweede afschrijving volgen met de rest van het bedrag. Meestal zal de contributie inning in de maanden april of mei plaatsvinden.

Afmelding van je lidmaatschap

Opzegging van je lidmaatschap van de skeelerclub vóór 1 november van elk jaar (i.v.m. afmelding bij de KNSB). Opzegging van je lidmaatschap van de wielerclub vóór 1 december van elk jaar (i.v.m. afmelding bij de NTFU).

 

Algemeen

Dit bericht is uitgegeven door Skeeler- & Wielerclub Twenterand. Voor meer informatie neem contact op met secretaris Gerko Koppelman (gerko@swct.nl – Welhaak 24, 7672 AB, Vriezenveen)

Download hier het Inschrijfformulier SWCT